Huolto

Hinnasto – Huolto ja korjauspalvelu

Tarkan kustannusarvion huolto ja korjaustöistä annan nähtyäni soittimen.
Kaikilla töillä on 100 % tyytyväisyystakuu.

Säädöt ja trimmaukset

Puolihoito

kitaralle tai bassolle

60,-

( Floyd Rose + 30,-)

Sisältää soittimen trimmauksen parhaaseen soittokuntoon.
Kaularaudan ja kieltenkorkeuden säädöt, tallan säädöt sekä hienovireen.

Täyshoito

kitaralle tai bassolle

80,-

( Floyd Rose + 30,-)

Sisältää puolihoidon palvelujen lisäksi lisäksi otelaudan puhdistamisen ja öljyämisen, potikoiden voitelun, sähköjen tarkistuksen sekä nauhojen kiillotuksen.

Luusatulan valmistus

70,-

Tehdasvalmisteinen muovi- tai nylonsatula on yleisin syy, miksi kitara ei pysy vireessä. Muovi on yksinkertaisesti liian pehmeää, ja kielet uppoavat materiaaliin ja alkavat jumittaa. Kieltä venytettäessä se ei liu’u takaisin, ja kieli jää ylävireiseksi. Viritettäessä kieli kulkee muovisatulassa huonosti ja liikkuu nykähdyksittäin.

Luusatula voidaan valmistaa valkaistusta tai kellertävästä valkaisettomasta luusta, joka sopii erityisen hyvin vintage-henkisiin kitaroihin.

Materiaalina voi myös olla Tusq musta / valkoinen tai harmaa grafiitti, sekä messinki.

Virittimien vaihto

alk. 50,-

Virittimien vaihtoa harkitessa kannattaa varmistaa uusien virittimien sopivuus kitaraan.
Monesti vaihtotyössä joutuu poraamaan uusia reikiä tai suurentamaan ja mahdollisesti myös paikkaamaan vanhoja ruuvien reikiä.

Vaihtotyön hinta sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Nauhatyöt

Nauhojen hionta

130,-

Nauhojen hionta tehdään erityisessä jigissä, johon kitara kiinnitetään.

Kaula säädetään kielten jännityksessä ja kitaran ollessa halutussa vireessä mahdollisimman suoraksi ja mittakellot nollataan.

Kun kielet on irroitettu, kaula voidaan manipuloida tarkasti samaan jännitykseen, kuin mitä se oli kielten ollessa kiinni. Nauhahionta tehdään siis simuloidussa kielten jännityksessä, jolloin nauhoista hiotaan vain juuri sen verran kuin on tarpeen. Jigissä tehdyn tarkan nauhahionnan ansiosta kielet voidaan säätää haluttaessa normaalia alemmaksi, ilman häiritseviä nauhasärinöitä.

Fall away -hionta

90,-

Niin sanottu fall away hionta tehdään 12. nauhalta eteenpäin, lisäen hiontaa siten että viimeisiltä nauhoilta hiotaan enemmän. Tämä kannattaa tehdä silloin jos venytykset ylänauhoilla ” kuolevat” eli bendatessa sointi sammuu, koska kieli osuu edessä korkeammalla olevaan nauhaan.

Ongelma on varsin yleinen etenkin vintage -tyylisissä 7.25″ kaarevuudeltaan olevissa otelaudoissa.

Myös liimakaulaisissa kitaroissa, joissa bodyn ja kaulan liitokseen kohdistuu suuri jännitys, on usein ongelmia venytyksissä 10. nauhalta ylöspäin. Bodyn päällä olevalle otelaudan osalle kaulaliitoksesta alkaen muodostuu usein mutka, joka on erityisen tyypillinen Les Paul kitaroilla.

Karkeasti arvioiden noin joka toisessa uuden tuotannon ( 70- luvun puolivälistä lähtien ) Les Pauleissa on enemmän tai vähemmän kyseistä ongelmaa. Kaulan paksuus, puun laatu, kielten jännitys ja kosteusvaihtelut vaikuttavat siihen kuinka suureksi ongelma muodostuu.

Pahimmassa tapauksessa otelauta on hiottava suoraksi ja mahdollisesti kaulan inlay merkinnät otettava pois hionnan ajaksi.

Koska mutka ilmestyy kaulaan yleensä ainoastaan kielten jännityksessä, on ensiarvoisen tärkeää suorittaa kaikki korjaustoimet ( nauhojen hionta, otelaudan suoristaminen ) jigissä, simuloidussa kielten jännityksessä.

Nauhojen vaihto, lakkaamaton otelauta

240,-

(SS-nauhat + 100,-)

Lakkaamaton otelauta on yleensä ruusupuuta tai ebeniä. Pintakäsittelynä on öljy.

Aluksi kitarasta poistetaan vanhat nauhat. Käytän työhön pikakolvia, joka kuumentaa nauhan muutamassa sekunnissa. Ensin otelauta kostutetaan öljyllä ja vedellä nauhan ympäriltä. Kuumetessaan vesi ja öljy helpottavat nauhan irtoamista ja näin minimoidaan otelaudasta lohkeavat palat.

Tämän jälkeen tarkistetaan otelaudan suoruus ja mahdolliset kulumat ja katsotaan onko suoristushionta tarpeen.

Nauhaurat putsataan ja syvennetään oikeaan syvyyteen. Syvyys tarkistetaan tulkilla.

Valittu nauhamateriaali taivutetaan oikeaan radiukseen siihen tarkoitetulla työkalulla. Taivutettu nauha pätkitään oikean pituisiksi paloiksi ja nauhat asennetaan paikoilleen puristamalla, ei lyömällä! Prässillä painettu nauha asettuu kaulaprofiiliin täydellisesti. Työssä käytetään kulloinkin kyseessä olevaa profiilia vastaavaa työkalua.

Pysyvyyden varmistamiseksi nauhat liimataan uraan joko pikaliimalla, epoksilla tai nahkaluuliimalla. Ylimääräinen nauha katkaistaan ja päät viilataan oikeaan kulmaan. Nauhat tasataan hiomalla ja nauhojen päät viilataan pyöreiksi. Lopuksi nauhat kiillotetaan.

Nauhojen vaihto, lakattu otelauta

280,-

(SS-nauhat + 100,-)

Lakatusta otelaudasta nauhoja poistettaessa ei voi välttyä lakan lohkeilulta.

Työn kuva on kokolailla sama kuin lakkaamattomalla otelaudalla, mutta paikkalakkausta tarvitaan lohkeamien korjaamiseen. Joskus voi olla parempi lakata koko otelauta uudelleen. Asiasta sovitaan tapauskohtaisesti.

Nauhojen vaihto, reunalistallinen otelauta

280,-

(SS-nauhat + 120,-)

Reunalistallisessa otelaudassa nauhan jalka eli ”tängi” jää piiloon reunalistan taakse.

Jokainen nauha on mitoitettava ja sovitettava erikseen paikoilleen.

Sähkötyöt

Potentiometrin vaihto

alk. 50,-

Potikoiden vaihto, sekä muut sähkötyöt sovitaan tapauskohtaisesti.
Yleisimmät volume- ja tone-potentiometrit löytyvät suoraan varastosta.

Mikrofonin vaihto

alk. 50,-

Mikrofonien vaihtotyö vaihtelee mikrofonityypistä ja kitaramallista riippuen.
Hinta sovitaan tapauskohtaisesti.

Mikrofonin vahaus

45,- / mikrofoni

lisämikrofoni +5,-

Vahaamattomassa mikrofonissa käämilanka voi päästä värähtelemään.

Jos kitara alkaa kiertämään ja ujeltamaan hallitsemattomasti varsinkin kovalla volyymillä soitettaessa, mikrofonien vahaus on paikallaan.

Vahaus myöskin suojaa mikrofonien herkkää käämilankaa.

Vahaus suoritetaan upottamalla mikrofoni mehiläisvahan ja parafiinin seokseen.

Vaha lämmitetään n. 60-asteiseksi ja mikrofoneja pidetään liuoksessa niin kauan, että kuplia ei enää nouse. Tärkeää on, että lämpötila ei nouse liian korkeaksi, siksi seos lämmitetään termostaatilla varustetussa pannussa.

Häiriösuojaus

80,-

Häiriösuojaus sisältää plexin mikrofoni- ja potikkarouttausten alumiini/kuparifolioinnin.

Yksikelaisten mikrofonien ongelmana on niiden häiriöherkkyys. Mikrofoneissa on tuhansia kierroksia ohutta käämilankaa, joka toimii antennin tavoin ja ottaa häiriötä muista sähkölaitteista, esim. loisteputkista. Seurauksena on ei toivottua hurinaa, josta päästään lähes kokonaan eroon kunnollisella häiriönsuojauksella.

Muutostyöt ja pintakäsittelyt

Kaulaprofiilin muutostyö

alk. 120,-

Kaulaprofiili voidaan kopioida vaikka toisesta kitarasta tai se voidaan tehdä mittojen mukaan oikeaan paksuuteen. Yleensä kaulan mitat otetaan ensimmäiseltä, seitsemänneltä ja kahdenneltatoista nauhalta. Uudelleenprofiloinnin jälkeen kaula pintakäsitellään halutulla tavalla.

Kitaran uudelleenmaalaus

alk. 400,-

Projekti sisältää vanhan lakka -ja maalipinnan poiston ja uudelleenmaalauksen.

Kitaran relicointi (vanhennus)

alk. 350,-

Sisältää kitaran metalliosien ja maali- / lakkapinnan vanhentamisen haluttuun voimakkuuteen ( heavy / medium / light).